Wysłany: 2010-07-25, 11:54 Grupa II inwalidzka a licencja I stopnia
Witam!
Pracuje w ochronie od 1 roku.Ma grupę inwalidzką ale mało płacą
chciał bym zrobic Licencje pierwszego stopnia ale jest jeden problem mam ograniczony ruch prawej nogi czyli nie zginam do końca nogi,choc nie przeszkadza mi to w chodzeniu.
Czy jest szansa ze uda mi się zrobic licencje?. Jeśli napisałem nie tu gdzie trzeba to przepraszam jest tu nowy.
... ale jest jeden problem mam ograniczony ruch prawej nogi czyli nie zginam do końca nogi ...
Ocenę pozostawmy lekarzom, to oni podejmują decyzję i ponoszą za nią odpowiedzialność. "My" w tym przypadku jesteśmy tylko ignorantami i możemy tylko ponarzekać. Czarno to widzę ale osobiście radziłbym skontaktować się wcześniej z lekarzem zasiadającym w komisji i zadać mu to pytanie.
W ochronie jednak pracuje wielu "niepełnosprawnych", więc jeden więcej nie sprawi różnicy.
Wiek: 34 Dołączył: 15 Mar 2010 Posty: 153 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-07-25, 16:26
Cytat:
Ma grupę inwalidzką ale mało płacą
chciał bym zrobic Licencje pierwszego stopnia
Cytat:
To zależne czy grupę sobie załatwiłeś czy naprawdę wynika ona z Twojej niepełnosprawności. Jeżeli to drugie to zastanów się czy naprawdę licencja jest Tobie potrzebna i czy to jest praca dla Ciebie. Wyobrażasz sobie, że wsiądzie ktoś z Tobą w konwój.
A dlaczego nie z jedynką ? Dostanie funkcje np "operatora centrali telefonicznej" i będzie pracował na stacji monitorowania i do tego nie jest mu potrzebna żadna licencja. Oczywiście, oficjalnie, będzie bez dostępu do radia
Od licencjonowanego POF wymaga się również sprawności fizycznej. Nie mnie oceniać jaki wpływ będzie miało nie zginanie przez Ciebie do końca nogi na ćwiczenia z samoobrony itd.
Każdy ma jakieś ułomności. Ja np nie mam ścisłego umysłu, ale nie przeszkadza mi to myśleć logicznie, lecz na studia matematyczne nie poszedłem..
_________________ If you don`t aim at anything you achieve nothing - Jeśli do niczego nie dążysz, nic nie osiągniesz.
Podejrzewam, że nie będzie wiekszego problemu. Skoro ludzie o trzech palcach u prawej ręki posiadają licencję to lekka niesprawność nogi to żaden problem.
W Polsce bezgłowy też by dostał licencję, co widać dość często nawet po tych co ją niby mają a zachowują się jakby nie mieli
_________________ Decet cariorem esse patria nobis quam nosmet ipsos - Przystoi, aby Ojczyzna droższa nam była niż my sami sobie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum