pulson
Forum Guardia.pl Strona Główna

Ogłoszenie 
ANKIETA

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawostka przyrodnicza
Autor Wiadomość
#Dorota
#vip

Wysłany: 2010-07-13, 09:38   Ciekawostka przyrodnicza

http://www.ratownictwo.org/

Proponuję zapoznanie się z zamieszczonymi na stronie treściami. Dodam tylko, że w prasie reklamują się tymi słowami: "ALARMY, monitoring 20 zł mieś. Krajowa Sieć Alarmowa SKSR POLICJA zamiast ochroniarzy, skuteczna ochrona mieszkania, domu i firmy działa na terenie całej Polski"

Co Państwo na to?

~sebabiegan 

Wysłany: 2010-07-13, 10:00   

Stają się konkurencją i tyle. Jeżeli firmy ochroniarskie nie poprawią swojego wizerunku to w nie długim czasie pozostanie na prawdę nam służyć do mszy.

#Dorota
#vip

Wysłany: 2010-07-13, 10:14   

To jednak nie jest uczciwa konkurencja, Po pierwsze nie mają koncesji, po drugie nie ma możliwości zastąpienia komercji służbami państwowymi. Na stronie nie można znaleźć żadnego nr KRS, żadnego nazwiska osoby odpowiedzialnej za całokształt o adresie nie wspomnę. Dodatkowo proponuję rzetelnie poczytać np. pytania i odpowiedzi lub referencje. Policja nic nie wie na temat swojego podporządkowania takiemu przedsięwzięciu. Fachowcy na pewno są w stanie odnieść się do tej inicjatywy, jak i jej ceny :evil: Co do wizerunku firm ochroniarskich wykonujących usługi monitoringu - nie jest najgorszy, co nie oznacza że jest super. Są różne firmy i różna jakość świadczonych usług w tym zakresie. Gorzej zdecydowanie wypada ochrona fizyczna obiektów.

~Nadszyszkownik 

Wysłany: 2010-07-13, 11:10   

http://krs.ms.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000154209

---------------------------------------------------
Mój blog

#Dorota
#vip

Wysłany: 2010-07-13, 12:21   

Szyszku, ja znalazłam to oczywiście. Ale na stronie brak informacji, o których wspomniałam wyżej. Nawet znalazłam ciekawe zestawy nazwisk w niektórych rejestrach. Chodzi mi jednak o generalia. Jeśli ktoś powołuje się na tzw. wyższe wartości, to trzeba zamieścić podstawowe informacje.

!rhino 
#redakcja

Wysłany: 2010-07-13, 12:36   

ciekawe rzeczy są pod liniem "pytania i odpowiedzi"
np.
"Twierdzicie, że Krajowa Sieć Alarmowa SKSR to jeden z najnowocześniejszych systemów tego typu, czy tak jest naprawdę ?
Odp.
Tak. Po prostu sieć stosuje najnowocześniejsze na świecie rozwiązania. Na dzień dzisiejszy nikt nic lepszego nie wymyślił, a jak wymyśli to takie rozwiązanie niezwłocznie w sieci zastosujemy.
Sieć jest w stanie odbierać sygnały różną drogą m.in.: radiową, telefonią bezprzewodową, poprzez SMS-y, telefonią przewodową, łączem stałym.
System operacyjny obsługi alarmów jest sieciowy, wielostanowiskowy, automatycznie rozpoznaje wszystkie rodzaje transmisji raportowania alarmów. Pozwala na stosowanie dosłownie wszystkich rozwiązań występujących w technice zabezpieczeń i to w dowolnym powiązaniu."

skromnie i konkretnie :) jednak trochę to wszystko za piękne aby było prawdziwe i prawdziwe pewnie nie jest :
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,2873015.html a dla tych którzy nie chcą przebijać się przez całość tekstu - "esencja"

"Okazało się, że Płókarz pod przykrywką stowarzyszenia prowadził prywatną agencję ochroniarską. Od klientów brał pieniądze, ale tak naprawdę ich nie chronił. Żądał tego od policji, która na jego wezwanie miała interweniować, np. w przypadku włamań. Żył ze składek stowarzyszenia i nie składał obowiązkowych sprawozdań, a jeśli to robił, zawsze wykazywał straty. "

"El barco esta seguro en el puerto pero no fue creado para eso"

#Dorota
#vip

Wysłany: 2010-07-13, 12:57   

Dzięki bardzo za uzupełnienie. Też do niektórych informacji doszłam ale miałam nadzieję, że zainteresuję tematem Szanowne Koleżeństwo i każdy coś "doskrobie" - a tu niespodzianka Szyszek odsyła mnie do KRS. Pozdrawiam Marcinie

~sebabiegan 

Wysłany: 2010-07-13, 13:48   

Czyżby to ta słynna firma która lała i gazowała kupców?

~Nadszyszkownik 

Wysłany: 2010-07-13, 14:06   

Dorota napisał/a:
Jeśli ktoś powołuje się na tzw. wyższe wartości, to trzeba zamieścić podstawowe informacje.

Oj nie tylko dlatego. Są przepisy, które stanowią o tym, co powinno się znaleźć tu i tam. :mrgreen:

---------------------------------------------------
Mój blog

#Dorota
#vip

Wysłany: 2010-07-13, 16:15   

Jak zwykle Szyszek zgadzam się z Tobą.
Co do postu w sprawie lania kupców. Tamto zdarzenie ma kilka twarzy. Przez przypadek dość dokładnie znam sprawę. Firma, o której pisze Sebabiegan przez przypadek nie wzbudzała istotnych kontrowersji na rynku, przynajmniej warszawskim. Opinia, nawet konkurencji, była o firmie dość dobra. Bez szaleństw, ale na pewno bez agresji. Sprawa KDT wcale nie jest jednoznaczna i jestem osobiście po stronie firmy a nie kupców. Mimo, że niektórzy ochroniarze przekroczyli uprawnienia, bo tego nie neguję. Najgorsze jest jednak to, że ze zdarzenia zrobiono sprawę polityczną.

~sebabiegan 

Wysłany: 2010-07-13, 16:34   

Cytat:
Mimo, że niektórzy ochroniarze przekroczyli uprawnienia,
Cytat:

nie jestem o tym świecie przekonany. przecież od razu nie pałowano i gazowano kupców. Zgodnie z prawem nakazano in natychmiastowe opuszczenie obiektu chronionego i pouczono o mozliwości zastosowania SPB w razie nie wykonania polecenia. Moim skromnym zdaniem ochrona NIE PRZEKROCZYŁA SWOICH UPRAWNIEŃ. W ten sam sposób pacyfikowano zajezdnię MZK (nie pamiętam w jakim mieście) To kupcy nie legalnie zajmowali obiekt mimo wypowiedzeń umowy. Znalazłem pacyfikację zajezdni przez ochronę. Nik nikomu zarzutów nie przedstawiał :-?

http://www.youtube.com/wa...feature=related

`Paweł Pajorski

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-07-14, 10:36   

Krajowa Sieć Alarmowa istnieje juz kilka latek i nikt się do niej nie "dobierał" specjalnie. Stawkę za monitoring maja stała i nie ulega ona zmianie przynajmniej przez ostatanie jakieś 3 lata.

Sposób reakcji na alarm znany nie tylko z jej przypadku ale też co najmniej jednej firmy ochrony i to ogólnopolskiej. :lol:

#Dorota
#vip

Wysłany: 2010-07-14, 12:36   

Pawełku, z mojej wiedzy wynika, że już raz była pouczona ta sieć, a raczej facet od CB Radio. To jest to samo. Nie byłabym taka pewna, czy aby tym razem będzie z tą sprawą cicho, bo urodził się bunt oddolny różnych firm.

`Paweł Pajorski

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-07-14, 16:31   

To rozumiem, że będziemy eliminować też ze swego grona tych co zaniżają ceny, prawda ?

#Dorota
#vip

Wysłany: 2010-07-15, 09:05   

To brzmi słodko. Niestety moje ukochane państwo posługuje się prawem zamówień publicznych i to jest siedlisko wszelkiego zła. Prawo jest po stronie zamawiającego a wykonawca ma tylko powinności. Jest okazja do wybierania najniższej ceny, bo nikt nie zna znaczenia słowa korzystna cena. Korzystna zrównano z najniższą i jest cudownie. Eliminować głupotę może tylko wyedukowany klient. Póki co większość np. przedstawicieli zw. zaw. narzeka, marudzi i wygłasza pretensje do pracodawców, ale sami nie próbują ze zjawiskiem walczyć. Brak chętnych do pracy w złych warunkach i za marne pieniądze, bez umowy lub na dzieło spokojnie by wyeliminował część super firm. Ostatnio jedna z tych firm wypadła z wygranego przetargu, bo nie była w stanie obsadzić obiektu. Zabrakło pracowników, bo stawki były żenujące. I to nie jest przypadek odosobniony. Mam nadzieję, że to zjawisko będzie narastać. Cała nadzieja w zw. zaw.

`Paweł Pajorski

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-07-16, 01:11   

W Zw zaw. to ja nie wierzę. Od lat tam siedzą Ci, którzy za nic nie robienie biora kasę.

~old father 
status - wyróżniony ;)

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-07-16, 08:38   

Polska jest chyba jedynym na świecie krajem gdzie Związki Zawodowe walczyły o kapitalizm. Teraz nie wiedząc jak się sprzedać, występują przeciwko sobie samym występując z hasełkami o socjal. ::11::

#Dorota
#vip

Wysłany: 2010-07-16, 08:50   

Związki faktycznie nie mają swojej krajowej reprezentacji. Ja miałam na myśli tzw. lokalne organizacje. Współpraca z nimi układa się dobrze i np. lubelski ma bardzo racjonalne podejście do wielu spraw. Dodatkowo nie ma tam ani jednego "oszołoma" i karierowicza. Po prostu rzetelnie pracują. Jestem pracodawcą więc nie jest w moim interesie chwalenie organizacji pracowniczych. Ale o tej akurat mam dobre zdanie. Reszta, jak wypowiedzi Old fathera.

~old father 
status - wyróżniony ;)

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-07-16, 09:15   

Wprost zazdroszczę. Gdy widzę Śniadka i jemu podobnych, czy wywodzącego się też z tego grona "Bruździńskiego", zgrzytają mi zęby.

Odpowiedz do tematu