pulson
Forum Guardia.pl Strona Główna

Ogłoszenie 
ANKIETA

Poprzedni temat «» Następny temat
Demonstracyjna stacja monitorowania Satel STAM-2
Autor Wiadomość
~linear

Wysłany: 2010-02-13, 17:50   Demonstracyjna stacja monitorowania Satel STAM-2

Dostępna jest w sieci demonstracyjna stacja monitoringu Satel Stam2. Stacja wyposażona jest w podstawową kartę telefoniczną STAM-1P, rozszerzającą kartę ethernetową STAM-1RE oraz moduł GSM-LT1 pełniący rolę odbiornika CLIP/SMS. System pracuje na Windows'owym oprogramowaniu Stam2 dzięki czemu po instalacji na dowolnym komputerze programu Klient, możliwe jest bezpłatne zdalne testowanie stacji poprzez internet. Więcej informacji u dystrybutora (RHJ Pszczyna, ul. Górnośląska 15, tel/fax 32 210 40 42, rhj@rhj.pl ) lub na stronie http://www.satel.rhj.pl/satel_monitoring.htm

~kuffs 

Wysłany: 2010-05-31, 11:43   

Witam. Na mojej SMA jest zainstalowany STAM 2. Moge powiedzieć że jest to bardzo rozbudowany system. Na początku było troszkę kłopotu z nim ale teraz po aktualizacji jest wszysko ok. Stacja pracuje na nim od roku. Wcześniej był STAM 1.

~rob.k

Wysłany: 2010-06-01, 22:20   

Jeżeli działacie na stam 2 to zweryfikujesz moje pytanie; to prawda, że stam 2 przyjmuje tylko nadajniki gprs firmy satel?

~kuffs 

Wysłany: 2010-06-04, 14:01   

Z tego co się orientuje i co mówili mi moi technicy to nie ma żadnego problemu ani z gprs ani z gsm. Moja stacja jest wyposażona w moduł GSM4 Satela i odbiera wszystko.

!rhino 
#redakcja

Wysłany: 2010-06-04, 19:13   

taaa... jasne ;)

zmień techników bo Cię oszukują .

"El barco esta seguro en el puerto pero no fue creado para eso"

~rob.k

Wysłany: 2010-07-03, 10:04   

Czy istnieją jakieś minusy w funkcjonowaniu Stam'u 2? Słyszałem, że na początku Satel miał problemy z funkcjonowaniem stam 2, ale z tego co ostatnio słyszałem po wprowadzeniu łatek system działa ok. Mam pytanie: czy z osób znajdujących się na forum są osoby korzystające z stam'u 2 i jakie są praktyczne różnice miedzy 1 a 2. Co jeszcze nie jest dopracowane w 2 i w ogóle czy polecacie stam 2?

`Paweł Pajorski

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-07-04, 22:39   

Podstawowa róznica to stam 1 "chodzi" na DOS'ie a "dwójka" na juz na "okienkach" :mrgreen:

Odpowiedz do tematu