Wysłany: 2010-02-13, 17:50 Demonstracyjna stacja monitorowania Satel STAM-2
Dostępna jest w sieci demonstracyjna stacja monitoringu Satel Stam2. Stacja wyposażona jest w podstawową kartę telefoniczną STAM-1P, rozszerzającą kartę ethernetową STAM-1RE oraz moduł GSM-LT1 pełniący rolę odbiornika CLIP/SMS. System pracuje na Windows'owym oprogramowaniu Stam2 dzięki czemu po instalacji na dowolnym komputerze programu Klient, możliwe jest bezpłatne zdalne testowanie stacji poprzez internet. Więcej informacji u dystrybutora (RHJ Pszczyna, ul. Górnośląska 15, tel/fax 32 210 40 42, rhj@rhj.pl ) lub na stronie http://www.satel.rhj.pl/satel_monitoring.htm
Witam. Na mojej SMA jest zainstalowany STAM 2. Moge powiedzieć że jest to bardzo rozbudowany system. Na początku było troszkę kłopotu z nim ale teraz po aktualizacji jest wszysko ok. Stacja pracuje na nim od roku. Wcześniej był STAM 1.
~rob.k
Wysłany: 2010-06-01, 22:20
Jeżeli działacie na stam 2 to zweryfikujesz moje pytanie; to prawda, że stam 2 przyjmuje tylko nadajniki gprs firmy satel?
Z tego co się orientuje i co mówili mi moi technicy to nie ma żadnego problemu ani z gprs ani z gsm. Moja stacja jest wyposażona w moduł GSM4 Satela i odbiera wszystko.
Wysłany: 2010-06-04, 19:13
taaa... jasne
zmień techników bo Cię oszukują .
_________________ Marcin
"El barco esta seguro en el puerto pero no fue creado para eso"
~rob.k
Wysłany: 2010-07-03, 10:04
Czy istnieją jakieś minusy w funkcjonowaniu Stam'u 2? Słyszałem, że na początku Satel miał problemy z funkcjonowaniem stam 2, ale z tego co ostatnio słyszałem po wprowadzeniu łatek system działa ok. Mam pytanie: czy z osób znajdujących się na forum są osoby korzystające z stam'u 2 i jakie są praktyczne różnice miedzy 1 a 2. Co jeszcze nie jest dopracowane w 2 i w ogóle czy polecacie stam 2?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum