pulson
Forum Guardia.pl Strona Główna

Ogłoszenie 
ANKIETA

Poprzedni temat «» Następny temat
Zarobki początkowe i możliwość rozwoju. Kraków
Autor Wiadomość
~zoomol 

Wysłany: 2009-12-01, 17:44   

A to i prawda nie wszystko idzie na dno, a to największe i najbardziej śmierdzące pływa najdłużej i oczywiście nikt go nie zauważa i nie czuje. :P

~arek321

Wysłany: 2010-01-26, 02:37   Re: Zarobki początkowe i możliwość rozwoju. Kraków

Chłopak jest młody i nie wie, więc trzeba mu odpowiedzieć, a nie zbesztać. Odpowiem bezpośrednio na pytanie z początku wątku
W Krakowie stawki są zróżnicowane. Można zarobić powyżej 5 zł.
Na początek radzę zrobienie licencji jak tylko skończysz 21 lat. Licencja otwiera możliwości
. Najlepiej 2 stopnia. Oszczędzaj kasę na kurs za wszelką cenę.
Lepsze stanowisko nie zależy od firmy, tylko od kompetencji i doświadczenia. Na początku
jako nowy musisz popracować na umowę zlecenie za 6 zł na rękę. Jeśli dobrze trafisz,
pouczysz się na studia i do egzaminu na licencję w pracy.
Osobiście nie polecam Justusa. Nie pracowałem tam, ale słyszałem od byłych pracowników, że zdarza się im nie wypłacać kasy na czas i dawać wysokie kary np za brak czapki.
Justus ma stabilną pozycję w mieście, bo jest z jedną z najstarszych firm w regionie. Mają
prawie monopol na rynek i okolice, ale za to nie płacą dużo. Solid i Juwentus są moim
zdaniem lepsze od Justusa, chociaż w Juwentusa nie stać na samochody i "zwracają" koszty
paliwa pracownikom za przerobione na służbowe prywatne samochody. Z czasem zdobywasz doświadczenie i kwalifikacje, dlatego możesz wymagać podwyżek i awansów. Za samą ambicję nikt extra nie zapłaci. Powodzenia i pozdrawiam

~emilio147 

Wysłany: 2010-01-26, 15:01   

w grudniu 2009 miałem okazje pracować na nowo otwarym centrum handlowym Bonarka - płacili wtedy miedzy 8 - 12 zł netto za godzinę - teraz to nie wiem jak tam jest ale możesz sie sam przekonać wystarczy popytać

Odpowiedz do tematu