Witam
Właśnie przeczytałam sobie ten temat wsprawie dziewczyn GI
Naleze do jednych z nich pracuje na GI i konwojówce w Zabrzu .
jestem traktowana tak jak moi koledzy z pracy niemam zadnych przywilejów
Biorę udział w zabezpieczeniu meczów piłkarskich i jestem w żółwiu takze mam nadzieje ze jest wiecej takich jak ja .
No powiem Ci Krystyno, że nie wiele. To raczej rzadki widok też kiedyś pracowałam w GI notabene w mojej miejscowości byłam jedną z pierwszych kobiet jeżdżących z bronią ostrą. I masz racje nie ma ulg... zresztą nie można sobie na nie pozwolić. Mężczyźni mają mnóstwo uprzedzeń. Jak dowodziłam żółwiami stałam na czele...i nigdy się nie cofnęłam...Jak interwencja to interwencja...zresztą w rękawicach, kasku i kominiarce nie było widać, że jestem kobietą... A mecze u was też są ciekawe bywało się niekiedy w pracy...No potrafili rozebrać trybunę na części...U nas też bywało... Podstawa to dobra ekipa. Ja wspominam moich współpracowników miło Panowie jeszcze raz dziękuję miło mi się z Wami pracowało... A bywało gorąco...np mecz z Arką Gdynia....albo z Hutnikiem... Tak trzymaj i uważaj na siebie szczęścia kiedyś może zabraknąć...
Wiek: 34 Dołączył: 15 Mar 2010 Posty: 153 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-08-03, 18:39
Dlaczego by nie. ładna dziewczyna w moim samochodzie do tego komunikatywna. Nocka zleciała by piorunem A tak na poważnie. Obecnie w Policji tytułem walki z szowinizmem zatrudniane są kobiety do patroli. Tam się nie sprawdzają. może w naszym środowisku są nieco lepsze i twardsze. Stałem niegdyś na bramce z kobietą ona była tam celem obszukiwania kobiet to oczywiste. W zadymach czynnie nie uczestniczyła. Ale reasumując myślę, że GI kobietka by się nie sprawdziła. Dośc powiedzieć, że zatracała by swoją kobiecośc to jeszcze fizycznie myślę, że nie poradziła by sobie w konfrontacji z naćpanym psycholem.
Dziewczyny są bardzo obowiązkowe. Zatrudniałam dziewczyny i nigdy nie zdarzyło się, by sobie coś chlapnęły. Z facetami jest różnie. Poza tym bywało, że z agresorami radziły sobie znacznie lepiej od facetów. Były po prostu nieprzewidywalne i pyskate. Ale generalnie dziewczyn mi szkoda do takiej roboty.
Wysłany: 2010-08-04, 00:21
Kochana Pani Dorotko ja także widziałem kobiety w konwojach, ale one raczej nie przypominały kobiet w sensie stricte Były to kobiety o wzroscie 175-180cm i kilkunastokrotnej nadwadze. Mi osobiście na myśl "KOBIETA" przychodzi drobna, szczupła istotka z pomalowanymi paznokciami, odznaczającymi sie stringami i do tego z bufetem stojącym na sztorc. Wiem, że to szowinistyczne dlatego z góry przepraszam. Kobieta musi być kobieca a ta praca w pewnym sensie pozbawia ich tej kobiecości
Tak jak kolega sebabiegan podkreślał,są kobiety które się nadają lepiej co od niektórych facetów osobiście znam takie u mnie w sekcji KM jest czternastolatka która jest już na poziomie P3 i niejeden początkujący starszy o kilkanaście lat i dwu,trzykrotnie większy przekonał się o tym boleśnie,że sama siła fizyczna i sylwetka atlety to za mało
Zawsze takie dziewczyny to wyjątki reguły,nie chciał bym na co dzień widzieć swojej kobiety w spodniach BDU i z poobijaną twarzą latającą na co dzień z chłopakami na zajęciach z ATaktycki itp.
Osobiście uważam że w obecnych czasach kobiety zagubiły swoją kobiecość,ale i tak nie chciał bym jeździć anie w GI anie w konwojach z nimi i tak samo z większościom pseudo ochroniarzami szczególnie z tymi co mają praktykę zdobytą w szeregach policji
No i pięknie moi Panowie. Ja również jestem za kobiecością. Niestety prawdziwego wdzięku i elegancji coraz mniej. Kobieta i muzyka powinny łagodzić obyczaje. Zbyt wiele wokół jest babo-chłopów. Uważam także, że w naszej branży dzisiaj jest mało miejsca dla prawdziwych kobiet. Powodem są marne warunki pracy i płacy. Ale gdyby ucywilizować klientów i właścicieli firm to znam wiele miejsc, w których dziewczyny sprawdzają się super. Cieszę się, że podobnie myślimy. W końcu spojrzenie mamy "koedukacyjne i na dodatek branżowe". (Specjalne podziękowania za kochaną Dorotkę, bo tak miło dawno nie było).
Serdeczne pozdrowienia
To ze kobieta przy wzroście 175 cm, waząca ok 67 kg ma pomalowane paznokcie nie przesądza o tym, że nie da rady walnąc 130 kg chłopa o wzroście ok 190 cm w mordę
_________________ Decet cariorem esse patria nobis quam nosmet ipsos - Przystoi, aby Ojczyzna droższa nam była niż my sami sobie.
Wysłany: 2010-08-04, 13:44
Jeżeli mamy na myśli babo-chłopa to i może da radę, ale co do kobietki to nie sądzę ażeby poradziła sobie w GI. Macie na wzór obecną POLICJĘ. Dośc, że prawie same fistaszki dla których słowo siłownia to temat tabu, to jeszcze kobietki o wzroście 155cm i zgrabnych tyłeczkach itp. Zatrzymuje Ciebie taka laseczka jedyna myśl jaka przychodzi Ci do głowy to taka, aby wytargać od niej numer telefonu :mrgreen: A nie patrzysz na nią jak na bądź co bądź funkcjonariusza publicznego.
No to jesteś w błędzie. U mnie dziewczynę na GI zaatakował facet młotkiem. Skończyło sie to dla niego hospitalizacją. Potem nawet pozwał ją do sądu o brutalność. Przegrał sprawę z kretesem.
sebabiegan napisał/a:
prawie same fistaszki dla których słowo siłownia to temat tabu
Siłownia nie jest nawet 1/4 podstawy sukcesu.
_________________ Decet cariorem esse patria nobis quam nosmet ipsos - Przystoi, aby Ojczyzna droższa nam była niż my sami sobie.
Pomogła: 3 razy Wiek: 29 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 813 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-08-04, 20:31
dobre...
Nie mam ani 1,8 m wzrostu ani nie potrzebuję wagi towarowej a na konwojach jeździłam i nikt nie narzekał. Czasami trzeba było dźwignąć nielekki woreczek( niejeden ) ale nie był on cięższy od tego co na co dzień przeciętna normalna kobieta nosi. Praca niezbyt komfortowa ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. I jakoś nie przeszkadzało i nadal nie przeszkadza mi to być normalną kobietą.
A co do stringów sebabiegan, to sam sobie załóż tylko pilnuj żeby gdzieś nie zahaczyć o sznureczek bo sobie worek rozprujesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum